Feyenoord en Heerenveen komen niet verder dan 1-1 gelijkspel

Feyenoord en sc Heerenveen hebben in Rotterdam gelijk gespeeld. Beide teams scoorden in een hectische slotfase één keer. Marco van Basten wacht met zijn Heerenveen daardoor na twee competitierondes nog steeds op zijn eerste overwinning.

Feyenoord ontsnapte in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen aan een nederlaag. Met tien man werd in de Kuip tegen Heerenveen in de slotfase een 1-0 achterstand weggepoetst. De gelijkmaker van Ruben Schaken viel zeven minuten voor tijd. Filip Djuricic had Heerenveen even daarvoor uit een penalty op voorsprong gezet.

De strafschop werd veroorzaakt door Joris Mathijsen. De verdediger haalde de doorgebroken Djuricic neer en zag met een directe rode kaart zijn debuut volledig in duigen vallen. Djuricic benutte de strafschop feilloos, maar zag dat zijn ploeg vervolgens verzuimde de wedstrijd uit te spelen. Schaken profiteerde daarvan en zorgde, na drie verdedigers op het verkeerde been te hebben gezet, voor de gelijkmaker.

Feyenoord, dat vorige week aan het seizoen was begonnen met een uitzege bij Utrecht, kwam in de eerste helft nog aardig voor de dag. Mathijsen en Lex Immers lieten echter de kans om te scoren liggen en een handsbal van Marten de Roon in het strafschopgebied werd door scheidsrechter Björn Kuipers niet bestraft.

Na rust stokte het tempo bij Feyenoord en kwam Heerenveen steeds beter in de wedstrijd. Rajiv van la Parra liet nog een grote kans om te scoren liggen, maar na de goal van Djuricic en het rood voor Mathijsen leken de drie punten binnen te zijn. Tot afgrijzen van Marco van Basten kwam Feyenoord echter alsnog langszij.

    • Niels Posthumus