Erwin Olaf uit comité hoffelijkheid

Fotograaf Erwin Olaf trekt zich terug als ‘ambassadeur voor hoffelijkheid’ voor Amsterdam. Dat heeft hij besloten naar aanleiding van een incident woensdagavond waarbij hij een verslaggever van GeenStijl in het gezicht spuugde.

In Amsterdam-West had de fotograaf een ‘kiss-in’ met zoenende koppels georganiseerd tegen homohaat. Olaf: „De sfeer was heel gezellig tot die man zich met een camera en microfoon aan mij opdrong. Hij tergde me. Ik voelde me vernederd en toen knapte er iets.” Het spijt de fotograaf: „Het had niet mogen gebeuren. Ik wil nu werken aan mijn eigen hoffelijkheid.”

Olaf vindt dat hij zich niet meer kan inzetten voor de klankbordgroep voor wethouder Andrée van Es (diversiteit en emancipatie) om tolerantie en hoffelijkheid te bevorderen. Olaf heeft zijn excuses aangeboden aan de verslaggever en aan de „mensen die in goed vertrouwen naar de kiss-in waren gekomen”.