Drukte op kustwegen neemt weer af

De wegen naar het strand zijn vanochtend zoals verwacht flink volgelopen. De piek werd rond elf uur bereikt, toen er volgens de ANWB zo’n zeventig kilometer file stond. De verwachting is dat de files vanmiddag grotendeels opgelost zijn.

Foto NRC / Thomas Bokeloh

De wegen naar het strand zijn vanochtend zoals verwacht flink volgelopen. De piek werd rond elf uur bereikt, toen er volgens de ANWB zo’n zeventig kilometer file stond. De verwachting is dat de files vanmiddag grotendeels opgelost zijn.

Rond half tien uur stond er mede door ongelukken al twintig kilometer file op de wegen. Later op de middag wordt het opnieuw druk wanneer mensen naar huis gaan. De terugweg is doorgaans wel minder druk, omdat mensen dan meer gespreid de weg op gaan, aldus de ANWB.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Strandliefhebbers staan in de rij voor strand Bloemendaal, 2 km op de N200 en Zandvoort niet te vergeten, daar staat nu 3 km op de N201.

Veel drukte bij Hoek Holland en rond Den Haag

Vooral richting Hoek van Holland en rondom Den Haag, onder meer richting Kijkduin en Scheveningen, was het al druk op de weg. Daarna liep het ook op andere wegen vol, met name op de A15 in de regio Rotterdam en de aansluitende N57 richting Middelburg. Werkzaamheden op de A29 zorgen daar voor extra drukte.

Verder is het ook op de overige wegen in Zeeland en op de routes richting Bloemendaal en Zandvoort erg druk. De ANWB adviseerde strandgangers te overwegen om de auto verder van het strand te parkeren en dan openbaar vervoer te nemen.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Naar het strand van #Scheveningen ? Kom NIET met de auto. Alle parkeerplaatsen zijn bezet en er staan files.

Zomerweer houdt komende dagen aan

Ook de komende dagen is er veel verkeer op de wegen naar de kust te verwachten, want volgens Weeronline blijft het erg warm met temperaturen van rond de 30 graden. Voor morgen wordt opnieuw “zonnig en tropisch warm” weer voorspeld met in het zuidoosten maxima tot 34 graden. Ook aan de kust loopt de temperatuur op tot tegen de 30 graden.

Na het weekend is er zelfs nog kans op een hittegolf. Daarvoor moet het vijf dagen op rij warmer dan 25 graden zijn, waarvan drie dagen boven de 30. Gisteren werd de 25 graden in De Bilt overschreden. Met in het weekend temperaturen van (ruim) boven de 30 graden en goede voorspellingen voor maandag en dinsdag ligt de eerste hittegolf van het jaar op de loer. Het is vooral de vraag of het kwik maandag in De Bilt boven de 30 uitkomt.

    • Pim van den Dool