Braaf watergevecht bij de Alpha - ‘Ik ga je nu nat schieten’

“Ik ga je nu nat schieten”, meldde de jongen beleefd. Hij richt zijn neonoranje waterpistool op mijn rechterschouder en schiet. Een, twee laffe straaltjes. Zoals jongens sneeuwballen naar meisjes gooien: uitdagend, maar dan niet heel hard. De 100.000 liter drinkwater die per uur op Lowlands afgetapt schijnt te worden, is niet in het watergevecht gaan

“Ik ga je nu nat schieten”, meldde de jongen beleefd. Hij richt zijn neonoranje waterpistool op mijn rechterschouder en schiet. Een, twee laffe straaltjes. Zoals jongens sneeuwballen naar meisjes gooien: uitdagend, maar dan niet heel hard.

De 100.000 liter drinkwater die per uur op Lowlands afgetapt schijnt te worden, is niet in het watergevecht gaan zitten. Een paar honderd festivalgangers kwamen erop af, op een kluitje voor de Alpha, op zoek naar verkoeling. Maar een zinderend gevecht werd het niet. De volgorde, om de paar minuten, gedurende een klein half uur: Gejuich. Aftellen vanaf tien. En dan schieten met waterpistooltjes of gooien met waterballonnen.

Vaak netjes van tevoren aangekondigd. “jij bent nog niet zo nat hè, zal ik even schieten?”

Een cruciale efficiëntie, waarschijnlijk (lange rijen voor de kraantjes bij de wc’s), maar een watergevecht met watertekort, dat wordt natuurlijk nooit een echt watergevecht.

    • Anne Dohmen