Weer

Nederland maakt zich op voor waarschijnlijk het warmste zomerweekeinde van dit jaar. Het ziet er niet naar uit het in deze meteorologische zomer, die eindigt op 1 september, nog warmer gaat worden. Tropische warmte komt onze kant op; zondag is het zelfs op veel stranden 30 graden. Die warmte wordt vanuit Spanje onze kant opgestuwd tussen een oceaandepressie ten westen van de Britse Eilanden en een hogedrukgebied boven Polen.

Vandaag zorgde een afgezwakte storing in eerste instantie nog voor wat sluierbewolking en middelhoge wolken, maar vanavond en vannacht zijn die grotendeels verdwenen. Het wordt zo goed als helder en met 17 tot 20 graden als minimumtemperatuur is het nog lang aangenaam.

Morgen is het, op een toefje sluierbewolking na, de hele dag zonnig en de temperatuur loopt snel op. Aan zee wordt het 27 tot 29 graden, met in de middag dankzij een zeewindje enkele graden verkoeling. Landinwaarts warmt het op naar 30 tot 32 graden bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Zondag wordt nog iets warmer, met 29 tot 35 graden. Lokaal valt een pittige bui.

Vanaf maandag is het minder warm en valt er een enkele bui, maar er is ook zon.