Verhoogd risico op natuurbranden in deel Noord-Brabant

Code geel voor het noordoosten van Noord-Brabant, volgens natuurbrandgevaar.nl.

Voor het noordoosten van Noord-Brabant wordt gewaarschuwd voor natuurbranden. Voor de regio is sprake van verhoogd gevaar op branden en is code geel van kracht, zo meldt natuurbrandgevaar.nl, een site van de gezamenlijke veiligheidsregio’s.

Code geel wil zeggen dat een natuurgebied zo droog is, dat de natuur er extra brandgevaar loopt. Als er brand uitbreekt in een regio met verhoogd risico, rukt de brandweer mogelijk uit voorzorg met extra materieel en personeel uit.

In enkele andere delen van het land, waaronder in Utrecht, Gelderland en Overijssel, is een klein gevaar op natuurbranden, code groen.

Na geel kan nog code oranje en code rood worden afgegeven. Bij code oranje, wat staat voor groot gevaar, is het erg droog in de natuurgebieden. Bij code rood is sprake van zeer groot gevaar en is het extreem droog in de natuurgebieden.

De hele kaart van natuurbrandgevaar.nl. Bekijk de site (klik op de kaart) voor meer uitleg.

De hele kaart van natuurbrandgevaar.nl. Bekijk de site (klik op de kaart) voor meer uitleg.De hele kaart van natuurbrandgevaar.nl. Bekijk de site (klik op de kaart) voor meer uitleg.

    • Peter van der Ploeg