Ondertussen bij Waag Society

Het innovatieplatform Waag Society staat dit weekend op Llowlab, het laboratoriumeiland van popfestival Lowlands in Biddinghuizen. Samen met de TU Delft zet Waag Society hier een unieke productielijn op. De TU Delft smelt bioplastic bekertjes om tot draad. Waag Society sluit deze draad aan op zijn zelfgebouwde 3D-printers en maakt er telefoonhoesjes van. „Met dit project willen we aan het festivalpubliek laten zien dat creatief hergebruik van producten ook op lokaal niveau mogelijk is”, vertelt Susanne Afman van Waag Society. „Daarvoor presenteren we zowel alternatieve grondstoffen als alternatieve productiemethoden.”

Het Lowlandsproject maakt onderdeel uit van FairPhone, een initiatief dat pleit voor eerlijke mobieltjes, waarvan geen enkel onderdeel nog schade toebrengt aan mens of milieu.

T/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur op Lowlands. Inl: waag.org