Kortkolom binnenland

Badr Hari erkent mishandeling

Rotterdam. Badr Hari erkent dat hij betrokken is geweest bij de mishandeling van Koen Everink, zegt zijn advocaat, Bénédicte Ficq. De kickbokser heeft inmiddels bekentenissen afgelegd in twee zaken, zegt zij. Hari zou Everink, die zwaar mishandeld werd tijdens een dancefeest, slechts één klap met de vlakke hand hebben gegeven. Verder heeft hij bekend vorig jaar de broer van zijn ex-vriendin een kopstoot te hebben gegeven. Hieruit volgt dat Estelle Gullit loog toen ze de politie zei dat haar vriend Badr Hari niet betrokken was bij de mishandeling van Everink. Gullit zal bij de rechter-commissaris opnieuw een verklaring afleggen, zegt Ficq, en dan verklaren wat ze heeft gezien. Onwaarheid vertellen bij de politie is niet strafbaar als meineed, liegen tegen de rechter-commissaris of rechter wel. (NRC)

Dodelijk ongeluk met sportvliegtuig

Rotterdam. Een eenmotorig vliegtuigje is gisteren neergestort in Biddinghuizen. De 50-jarige piloot is daarbij omgekomen. Hij is dit jaar het tweede dodelijke slachtoffer van een ongeluk met kleine vliegtuigen. Dat is niet meer dan gemiddeld, volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Alle incidenten in de luchtvaart moeten worden gemeld bij de raad, die jaarlijks 30 tot 40 meldingen krijgt, waaronder enkele dodelijke ongelukken. (NRC)

CBP beboet RET wegens reisgegevens studenten

Rotterdam. Het Rotterdamse ov-bedrijf RET moet het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) 120.000 euro boete betalen voor te lang bewaren van reisgegevens. Dat heeft het college gisteren bekendgemaakt. Het had de RET vorig jaar al een dwangsom opgelegd omdat het bedrijf OV-chipkaartgegevens van studenten langer bewaarde dan de toegestane twee jaar. Die data zijn inmiddels vernietigd. (Novum)

Zeer weinig wespen door wisselend weer

Rotterdam. Er zijn dit jaar veel minder wespen dan normaal. De extreme temperatuurswisselingen in de winter en het natte en koele voorjaar hebben veel wespen de das omgedaan. Bestrijdingsdiensten hebben tot nu toe tot 80 procent minder meldingen van wespennesten binnengekregen dan voorgaande jaren, meldt natuurbericht.nl. (Novum)