Facebook keldert weer

De waarde van het aandeel Facebook is gisteren opnieuw fors gedaald, nadat de eerste kopers voor het eerst sinds de beursgang van het bedrijf aandelen mochten verhandelen. Het aandeel sloot gisteren 6,3 procent lager, op een waarde van 19,87 dollar. Dat is bijna de helft van de oorspronkelijke waarde van 38 dollar bij de beursgang van de sociale netwerksite, op 18 mei van dit jaar.

In totaal 270 miljoen aandelen van Facebook kwamen gisteren op de markt, na een tijdelijk handelsverbod van drie maanden voor de eerste kopers. Dat is circa 64 procent van de 421 miljoen aandelen die sinds de beursgang zijn verkocht.

Bij aanvang had Facebook een recordwaardering van 104 miljard dollar, de grootste introductie van een technologiebedrijf tot nu toe. Maar al snel bleek dat de verwachtingen te hooggespannen waren. Beleggers vragen zich af of Facebook meer adverteerders kan trekken. Sinds de beursgang is bijna 50 miljard dollar van de introductiewaarde verdampt.

Over de koers van vandaag was rond het middaguur nog niets te zeggen. De Nasdaq-beurs in New York was nog dicht toen deze krant werd gedrukt. (AP, Reuters)