‘Estelle loog voor Hari en wil nieuwe verklaring afleggen bij politie’

Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Estelle Cruijff wil een nieuwe verklaring afleggen in de zaak tegen haar vriend Badr Hari. Dat zegt de advocaat van Hari, Bénédicte Ficq, vanochtend in De Telegraaf. Volgens Ficq heeft Estelle Hari eerder in bescherming genomen vanwege haar verliefdheid.

Estelle was samen met kickbokser Hari op het dancefeest Sensation White toen Hari zakenman Koen Everink in zijn gezicht sloeg, iets wat Hari zelf inmiddels heeft bekend. Estelle had in haar eerste verklaring tegenover de recherche nog ontkend dat Hari op het feest iets had misdaan. “Wellicht dat de diepe verliefdheid bij haar invloed heeft gehad op wat ze bij de politie heeft gezegd”, zegt Hari’s advocaat Ficq in De Telegraaf. “Ze is bereid om te vertellen wat ze heeft gezien”.

Ficq zegt in de krant dat Estelle een goede invloed heeft op Hari:

“Hij heeft zich niet voor niets op haar aandringen vrijwillig bij de politie gemeld. Hij is nu ook rustig, hij begrijpt waarom hij in de gevangenis zit.”

Estelle zou gedreigd hebben de relatie te verbreken als hij opnieuw de fout in gaat:

“Estelle heeft Badr heel erg duidelijk gemaakt dat hun relatie op het spel staat. Nog één keer meer en dan is het over, heeft ze gezegd. Hari was met haar al een tijd bezig om een andere weg in te slaan”.

Hari nu verdacht van zes geweldsdelicten

Justitie maakte gisteren bekend dat het aantal geweldsdelicten waar Hari van wordt verdacht gestegen is van twee naar zes. Naast het slaan van zakenman Everink wordt Hari verdacht van de mishandeling vorig jaar van de eigenaar van de Amsterdamse Club Air. Over die nieuwe incidenten heeft justitie nog geen details bekend gemaakt.

Hari’s advocate Ficq meldde gisteren dat Hari pertinent ontkent bij nog vier geweldsincidenten betrokken te zijn geweest. Hari liet in een verklaring weten dat hij schoon schip wil maken en verantwoordelijkheid wil nemen, maar uitdrukkelijk “niet voor zaken die hij niet heeft gedaan.”

    • Pim van den Dool