Interview zélf Buma, Sap of Pechtold

NRC en Google Hangouts bieden je de kans om via een live videochat een vraag te stellen aan lijsttrekkers en prominente kandidaat-Kamerleden.We beginnen maandag met CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. Lees hier hoe je mee kan doen.

Volgende week, onder anderen, in Direct Den Haag: Alexander Pechtold, Jolande Sap en Sybrand van Haersma Buma. Foto's NRC, Hollandse Hoogte Volgende week, onder anderen, in Direct Den Haag: Alexander Pechtold, Jolande Sap en Sybrand van Haersma Buma. Foto's NRC, Hollandse Hoogte

Jouw interview met een politicus. NRC en Google Hangouts bieden je de kans om direct een vraag te stellen aan lijsttrekkers en prominente kandidaat-Kamerleden.

Vanaf vandaag is er elke ochtend tussen 8.30 en 9.00 uur op nrc.nl Direct Den Haag, waarin NRC in samenwerking met Google Hangouts kiezers uitnodigt via hun eigen webcam vanuit huis of van kantoor in debat te gaan met politici. Dit wordt elke ochtend live uitgezonden op nrc.nl/verkiezingen en is hier daarna terug te zien. Vandaag zijn we begonnen met Sybrand van Haersma Buma van het CDA.

Hoe doe je mee?

Morgen is het de beurt aan GroenLinks-leider Jolande Sap. Mail de vraag die jij aan Sap zou willen stellen naar Direct Den Haag. Wanneer je vraag geselecteerd wordt, nemen wij contact met je op. Je moet wel een webcam en een Google Plus-account hebben, en natuurlijk maandagochtend om half negen beschikbaar zijn om je vraag te stellen. Ook is een vaste internetverbinding een aanrader. Via wifi werkt het ook, maar een draadverbinding is doorgaans iets betrouwbaarder.

Vergeet niet je telefoonnummer en het adres van je Google Plus-account mee te sturen, en voeg eerst het Google Plus-account van nrc.nl toe aan je kringen.

Je kunt ook alvast je vragen mailen voor GroenLinks-leider Jolande Sap, Piratenpartijvoorman Dirk Poot, SP’er Sharon Gesthuizen en Alexander Pechtold van D66. Zij volgen de dagen erna.

Onze eerste hangout met Van Haersma Buma kun je hieronder terugzien:

Hier een Google Hangout met president Obama:

    • Freek Staps