Bezoekers maken zich op voor watergevecht

Foto NRC / Andreas Terlaak

Duizenden bezoekers van Lowlands maken zich op voor een massaal gevecht met waterpistolen. Na een oproepje van een bezoeker op Twitter hebben al ruim negenduizend mensen aangegeven mee te gaan doen aan het watergevecht. De organisatie heeft aangegeven dat kleine waterpistolen en waterkanonnen oké zijn.

Het waterballet staat gepland voor morgenmiddag. Vanaf vier uur kunnen bezoekers zich met waterpistool en waterballonnen verzamelen bij de damestoiletten bij de Alpha-tent. Daarna moet het gevecht losbarsten op het strand bij de Charlie-tent, zo valt te lezen op de speciale Facebook-pagina die in het leven werd geroepen. Vanochtend rond twaalf uur hadden zich op Facebook ruim 9500 mensen voor het ‘gevecht’ aangemeld.

Twitter avatar Marl33n Marleen de Roo Doe je ook mee met Het Grote Lowlands 2012 Watergevecht?!!?! Ik wel! Klik hier http://t.co/unrLASwM en RT = <3 #ll12

De tekst van de oproep luidt als volgt:

Wie: Wij, zongebruinde, goedgemutste Lowlandsgangers.

Waar: Bij de vrouwenwc’s voor de Alpha. Daar kunnen we onze waterpistolen en ballonnen vullen om daarna hét waterballet in volle gang te starten op het (nieuwe) strand bij de Charlie.

Wanneer: Zaterdag, om 16:00 het bijvullen bij de wc’s bij de Alpha. Rond 16:15 is de bedoeling dat de eerste mensen nat worden op het strand bij de Charlie.

Waarom: Omdat het kan én mag! De Lowlandsorganisatie heeft bevestigd dat (kleine) waterpistolen mee het festivalterrein op mogen. Natuurlijk zijn ook waterballonnen zeer bruikbaar. Dus komt allen en doe mee in de Lowlands gebeurtenis die je niet mag missen!”

Organisatie: leuk idee, maar geen supersoakers

De organisatie van het festival in Biddinghuizen vindt het een leuk initiatief, maar stelt wel grenzen. Waterpistolen groter dan 22 centimeter zijn niet toegestaan, meldde een woordvoerder vanochtend aan persbureau Novum. Wie onverhoopt toch een te grote supersoaker meeneemt, moet die bij de controle aan de entree afstaan. De woordvoerder:

“We willen zorgen dat de artiesten op het podium in ieder geval droog blijven, daarom trekt de organisatie daar de grens.”

De organisatie zegt niet bang te zijn dat het watergevecht uit de hand loopt:

“Lowlandsbezoekers zijn over het algemeen heel vriendelijke mensen, dus wij zien geen enkele reden om te denken dat er iets misgaat.”

    • Pim van den Dool