Zij heeft thuis een schoonheidssalon

Judith Wong (44) in de Eindhovense Gaspeldoornbuurt: „Ik heb het met iedereen leuk. Niemand is chagrijnig.” Foto’s Merlin Daleman

Haar badkamer staat vol potjes en flesjes. „Gepriegel met make-up. Jezelf mooi maken. Als kind vond ik het al leuk.” Judith Wong (44) heeft een schoonheidssalon aan huis. Try This. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt.

Er zit wel een verhaal achter. Wong werkte jarenlang als lerares en intern begeleider op een basisschool. Tot haar middelste zoon (ze heeft er drie) vijf jaar geleden een ongelukkige val maakte van een trampoline. Hij herstelde wonderbaarlijk van ernstig hersenletsel, maar rijdt vaak in een rolstoel en heeft veel extra zorg nodig. Buitenshuis blijven werken was onmogelijk.

Van een vriendin kreeg ze een bon voor de schoonheidsspecialiste. Zelf had ze die opleiding ook gedaan, maar ze deed er nooit iets mee. Ze lag in de stoel en dacht: „Epileren is nog hetzelfde, harsen is nog hetzelfde. Dit kan ik ook.”

Het huis is groot genoeg. De zolder werd een ruime salon. Ze deed aanvullende opleidingen, zocht een eigen stijl in producten. De klanten kwamen als vanzelf. Mond-tot-mondreclame. Moeders op school hoorden het van elkaar en wilden allemaal graag binnen de schooltijden.

De klanten komen omdat ze even tot zichzelf willen komen, even alle zorgen vergeten. Dat geeft een prettige sfeer, zegt Wong. „Ik heb het met iedereen leuk. Niemand is chagrijnig.”

Ze blijft creatief. Onlangs startte ze met kinderfeestjes. Meisjes vanaf tien jaar kunnen dan een middag lang ‘make-uppen’: zelf maskertjes maken met yoghurt en komkommer. Of leren nagels lakken mét een figuurtje erop. Het gaat een hit worden.