Weer

Nederland maakt zich op voor een heet weekeinde. De warmte wordt aangevoerd van boven Spanje en komt via Frankrijk onze kant op. In de regio rond Bordeaux wordt het morgen bijna 40 graden. Zo heet zal het bij ons niet worden, want de lucht moet nog een behoorlijke weg afleggen naar het noorden. Maar warm wordt het zeker, met in een groot deel van het land tropische temperaturen. De hitte wordt naar het noorden gestuwd door een oceaandepressie ten westen van Ierland en een hogedrukgebied boven Midden-Europa.

Vanavond en vannacht begint wat warmere lucht ons land binnen te stromen. Op de overgang komen wolkenvelden voor, maar er zijn ook opklaringen. Het blijft droog en kalm met weinig wind. Daarbij koelt het niet verder af dan naar 14 tot 18 graden.

Morgen wordt het in heel het land zomers warm, met maxima tussen 25 graden op de Waddeneilanden en 29 graden in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Het weekeinde verloopt zonnig en heet, met temperaturen tot 34 graden. Zondagavond is lokaal een fikse onweersbui mogelijk.

Begin volgende week is het iets minder warm. Af en toe schijnt de zon, met op maandag her en der een bui.