Uit voor kinderen

Zomerspelen

De Olympische Spelen in Londen zijn voorbij, maar op het eiland Terschelling kun je nog wel meedoen moet de Zomerspelen. Op het programma staan onder andere: boogschieten op het strand, kanoën in de branding en een voetbaltoernooi.

t/m 24 augustus. Terschelling. www.mooiweerzomerspelen.nl

Plantenlab

Wat hebben chips, papier en suikerklontjes met elkaar te maken? En waarom ruikt de ene bloem lekker en ruikt de ander naar rottend vlees? Daar kom je achter in het Plantenlab in het Museon in Den Haag. En zoals het hoort in een lab, mag je zelf natuurlijk experimenten doen.

19, 21 en 22 augustus. Museon, Den Haag. www.museon.nl

Groeikunst

In het Amsterdam Museum kun je op 19 augustus samen met een echte kunstenaar meewerken aan een kunstwerk dat steeds groter wordt.

19 augustus, 14 t/m 16 uur. Amsterdam Museum. www.amsterdammuseum.nl