Ontmoet de mensen achter de geweldige infographics van de NYT

Ze hebben waarschijnlijk het beste infographic designteam ter wereld. The New York Times. De Amerikaanse krant is immer bezig met het verkennen van de grenzen van traditionele verslaggeving. Eerst bracht ‘The Old Gray Lady’ het nieuws enkel in print, nu ook in prachtige interactieve graphics.

Denk aan de geweldige interactieve serie rond de Olympische Spelen in Londen. Of bekijk de studieschuld van Amerikaanse studenten. En hoe ground zero in New York er nu uitziet.

Het gelauwerde infographicteam bestaat uit zo’n dertig man. Door middel van grafieken, diagrammen, interactieve media (en wat al niet meer) wordt informatie gevisualiseerd.

In de korte documentaire, All the News That’s Fit to Post (alweer een paar jaar oud), interviewt de Duitse uitgever Gestalten twee infographicredacteuren van The Times, Steven Duenes en Archie Tse. Zij vertellen ons hoe dat gaat, het maken van een goede infographic.

The New York Times from Gestalten on Vimeo.

    • Marije Willems