Kortkolom sport

Jong Oranje verliest kansloos van Italië

Rotterdam. De voetballers van Jong Oranje hebben gisteravond in Leeuwarden met 3-0 verloren van Italië. De eindstand van het oefenduel was al bij rust bereikt door goals van Lorenzo Insigne, Ciro Immobile en Alessandro Florenzi. Met Luuk de Jong en Ola John in de basis – afgevallen bij het Nederlands elftal – werd Nederland een groot deel van de wedstrijd door de Italianen afgetroefd. Beide landen bereiden zich momenteel voor op de afsluiting van de EK-kwalificatie. Nederland en Italië gaan aan de leiding in hun groep en zijn dicht bij plaatsing voor de play-offs, waarin tickets voor de Europese titelstrijd in Israël van volgend jaar verdiend kunnen worden. (Novum)

Djokovic verslaat Andreas Seppi

Rotterdam. Tennisser Novak Djokovic heeft zijn toernooizege in Toronto gisteren een goed vervolg gegeven. De 25-jarige Serviër was op het masterstoernooi in Cincinnati in de tweede ronde met 7-6, 6-2 te sterk voor Andreas Seppi. De Italiaan had in de eerste ronde nog afgerekend met Robin Haase. Djokovic was de eerste ronde vrijgeloot. De eerste set werd beslist in de tiebreak, vooral omdat Djokovic slordig met breakpoints omging. Hij liet er zes onbenut. In de tiebreak wist de nummer twee van de plaatsingslijst wel het verschil te maken, waarna het verweer van Seppi in de tweede set gebroken was. In de tweede ronde treft Djokovic de Rus Nikolay Davydenko, die Florian Mayer uit Duitsland met tweemaal 6-3 versloeg. Bij de vrouwen maakte de titelfavoriet eveneens geen fout. De als eerste geplaatste Agnieszka Radwanska ging in twee sets langs de Zweedse Sofia Arvidsson: 6-4, 6-3. Ze brak liefst zeven keer de service van haar opponent, maar werd zelf ook vijfmaal gebroken. In de volgende ronde treft Radwanska de Amerikaanse Sloane Stephens die op haar beurt Camila Giorgi uit Italië versloeg. (Novum)

Geblesseerde Nadal zegt af voor US Open

Rotterdam. Rafael Nadal doet niet mee aan de US Open. De Spanjaard is nog altijd niet hersteld van zijn knieblessure en heeft zich afgemeld voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar, meldde de organisatie gisteren. Nadal kwam eind juni voor het laatst in actie in de tweede ronde van Wimbledon. De nummer drie van de wereld hoopte met een aantal weken rust te herstellen van een ontstoken pees in zijn knie, maar zijn situatie verbeterde niet. Nadal moest de Olympische Spelen laten schieten, waar hij ook als vlaggendrager bij de openingsceremonie zou optreden. Ook miste hij de masterstoernooien van Cincinnati en Toronto. „Ik ben heel verdrietig dat ik moet melden dat ik nog niet klaar ben voor de US Open”, twitterde Nadal, die het Amerikaanse grandslamtoernooi won in 2010 en vorig jaar verliezend finalist was. De US Open, de laatste grandslam van het jaar, begint maandag in New York. (Novum)

‘Martinez voor 40 mln naar Bayern München’

Rotterdam. Javi Martínez gaat voor een recordbedrag naar Bayern München. Volgens de Duitse krant Bild verhuist de 23-jarige verdedigende middenvelder voor veertig miljoen euro van Athletic Bilbao naar Bayern. Daarmee is de achtvoudig Spaans international de duurste speler tot nu toe in de Bundesliga. Opvallend genoeg neemt Martínez zelf een deel van de transfersom voor zijn rekening door in zijn vijfjarige contract jaarlijks met twee miljoen euro minder genoegen te nemen. Bayern vond de vraagprijs van veertig miljoejn namelijk te hoog. Martínez verruilde in 2006 Osasuna voor Athletic Bilbao en speelde sindsdien 201 competitieduels voor de Baskische club. Bij Athletic maakte hij in totaal 22 doelpunten. (Novum)