Kortkolom economie

Computerfabrikant Lenovo boekt winst

Amsterdam. Computerfabrikant Lenovo heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst behaald dan een jaar eerder, dankzij sterke verkoopcijfers in de opkomende markten. Dat meldde de nummer twee op de wereldwijde markt voor personal computers vandaag. In het kwartaal eindigend op 30 juni maakte Lenovo 144 miljoen dollar (117 miljoen euro) winst, op een omzet van acht miljard dollar. De winstgroei was echter minder dan een kwartaal eerder. Dat is volgens de pc-maker met hoofdkantoren in China en de Verenigde Staten te wijten aan de teruglopende de wereldeconomie. Vorig jaar haalde Lenovo het bedrijf Dell in op de markt voor computers. Het bedrijf zei vandaag inmiddels ook het gat met nummer één Hewlett-Packard te hebben verkleind. (Novum)

Arcadis wint opdracht Amerikaans leger

Amsterdam. Arcadis heeft de opdracht gekregen om de Amerikaanse luchtmachtbasis Moody in de staat Georgia te saneren. Het contract heeft een waarde van ongeveer achttien miljoen dollar (14,7 miljoen euro), meldde het ingenieursbureau vandaag. Arcadis helpt bij de sanering van in totaal elfduizend hectare grond, waarop onder meer tankstations en afvalbergen hebben gestaan. De werkzaamheden lopen tot 2020. Het ingenieursbureau maakte eerder deze maand kwartaalcijfers bekend. Daaruit bleek dat de omzetgroei van Arcadis was teruggelopen van zes procent een kwartaal eerder naar twee procent. De omzet was door acquisities echter met 26 procent gestegen. (Novum)