Komkommernieuws

Amsterdammers storen zich aan spugende mensen op straat

Ook mannen die zich in hun kruis graaien en neuspeuteraars zijn een doorn in het oog, zo schrijft Het parool. De krant gaf de dienst Onderzoek en Statistiek opdracht om een onderzoek uit te voeren naar ergernissen. Wat blijkt: vooral vrouwelijke Amsterdammers irriteren zich aan het gedrag. Behalve gerochel worden zij ook liever niet geconfronteerd met bouwvakkersdecolletés, mensen die in het openbaar hun nagels knippen en topless zonnende vrouwen, zo staat te lezen op de website van de krant.

‘Alle tolerantie ten spijt blijkt dat Amsterdammers net wat meer moeite hebben met tongzoenende homoseksuelen (twee mannen: 45 procent, twee vrouwen: 41 procent) dan heteroseksuelen (38 procent). Dat verschil is er ook bij het hand in hand lopen of een innige verstrengeling.’ NRC

Dierenbescherming: sla ruit in en red hond

Mensen mogen van de Dierenbescherming best een autoruit inslaan als ze daarmee het leven van een hond kunnen redden. Dat liet directeur Frank Dales gisteren weten. De organisatie geeft het advies met het oog op de zeer hoge temperaturen die in het weekeinde verwacht worden (het kwik kan oplopen tot wel 30 graden, zo meldt het KNMI).

Volgens de Dierenbescherming laten hondenbezitters ook deze zomer elke week weer honden in een snikhete auto zitten. „Gelukkig zijn we er in de meeste gevallen snel bij”, aldus Dales. „Maar het hangt soms letterlijk op seconden.”

Als passanten een hond zien zitten in een geparkeerde auto, moeten ze van de Dierenbescherming onmiddellijk in actie komen. Ook als daarbij een ruit sneuvelt. Novum

Tiener schopt egel en krijgt boete

De politie heeft dinsdagnacht op Vlieland een tiener opgepakt voor het schoppen van een egel. De 17-jarige jongen uit Heerenveen kreeg een boete voor baldadigheid. Het beestje overleefde de schop.

Een bewoner van het Waddeneiland zat rond 01.00 uur in zijn tuin, toen er opeens een egel zijn tuin in werd geschopt. De 57-jarige man belde de politie. De dader kon verderop worden aangehouden. Novum

Achternichtje Kate uit de kleren

Een achternichtje van Kate Middleton is uit de kleren gegaan voor Playboy. De 22-jarige Katrina Darling siert de cover van het septembernummer, schrijven verschillende Amerikaanse media. Darling laat haar kleding wel vaker achterwege, met haar burlesque-show God Save the Queen trekt ze door Europa en de Verenigde Staten. De brunette zegt pas sinds kort te weten dat ze een achternichtje is van Kate, de vrouw van de Britse prins William. Kate Middleton is niet de enige prinses met een pikant nichtje. Ook verre familie van prinses Máxima gaat geregeld uit de kleren. Haar stippende achternichtje Laura Viña maakt ter promotie van haar shows al jaren gebruik van haar familieband met het Nederlandse koningshuis. Novum

Witte Huis heeft eigen bierbrouwerij

De Amerikaanse president Barack Obama beschikt over een eigen huisbrouwerij. Dat schrijft het AD. ‘Het bestaan kwam aan het licht tijdens een verkiezingstour door de Amerikaanse staat Iowa. Obama wilde na een cafébezoek de uitbater bedanken met een flesje zogeheten White House Honey Ale.’ NRC