Kijktips

Film

Die Hard II: Die Harder (Renny Harlin, 1990, VS).

Vervolgfilm vertoont vooral dure staaltjes actie. Bruce Willis is andermaal John McClane, ‘een Rambo met wijkende haargrens’. Vrijwel in zijn eentje moet hij op Kerstavond een groep terroristen zien uit te schakelen die de verkeerstoren van de luchthaven van Washington op afstand kunnen bedienen. RTL7, 20.30-23.00u.

Je ne suis pas là pour être aimé (Stéphane Brizé, 2005, F).

Deurwaarder Delsart (Patrick Chesnais) is een vijftiger die netjes het werk doet dat zijn vader ook al deed. Hij is lichtelijk teleurgesteld geraakt in het leven, maar krijgt weer wat plezier in zijn bestaan als hij op de dansschool Françoise (Anne Consigny) ontmoet. Debuterend regisseur Stéphane Brizé blinkt met deze melancholische komedie uit in de scènes tussen deze twee. TV5, 21.00-22.35u.

Informatief

Koppen XL: Stilte na de storm – een jaar na Pukkelpop.

Phara De Aguirre blikt terug op 18 augustus 2011, toen bij Hasselt tijdens een onweer 5 doden en 300 gewonden vielen bij Pukkelpop. Eén, 20.55-21.30u.

Is football racist?

Oud-Premier League-voetballer (en voorzitter van de Professional Footballers’ Association) Clarke Carlisle onderzoekt hoeveel vooruitgang zijn sport heeft geboekt in de strijd tegen racisme. Zijn indruk was dat racisme grotendeels uit het voetbal was verdwenen, maar de waarheid blijkt minder rooskleurig dan hij verondersteld had.BBC 1, 00.20-01.20u.

Amusement

La Messe à 40 voix – Alessandro Striggio.

Opname van een concert in het Palais de Chaillot, augustus vorig jaar. In de Messe à 40 voix van de zestiende-eeuwse Italiaanse componist heeft elke zanger een eigen partij. De begeleiding komt van instrumenten als klaroen, regaalorgel en dulciaan. TV5, 00.00-01.35u.