‘Ik ging van stropdas naar trainingspak’

Foto Eric Brinkhorst

Fabian Verheij (45) Was financieel intermediair Is nu eigenaar van twee vestigingen van een fitnessketen

„Ik heb tien jaar gewerkt bij een grote intermediair – een bedrijf dat bemiddelt tussen banken, verzekeraars en consumenten. Adviseren over hypotheken, leningen, dat soort zaken. Het bedrijf groeide snel en er ontstond frictie tussen mijn baas en mij. Na een goed gesprek en met hulp van advocaten zijn we uit elkaar gegaan. Ik kreeg een paar maanden salaris mee. Ik had intussen wel nagedacht over de toekomst, want ik heb drie kinderen en een koophuis. Financiële reserves had ik niet.

Al voor mijn vertrek was ik weer gaan solliciteren, maar dat leverde niks op. Toen ik thuis zat, kwam ik via mijn zus in contact met Curves, een wereldwijde fitness-franchise-organisatie. Mijn zus was eigenaar van een vestiging in Nieuwegein, opende een tweede vestiging in mijn woonplaats Hengelo en vroeg mij om bedrijfsleider te worden. Ik was toen 39. In eerste instantie vond ik het een heel raar idee; het is een fitnessketen voor vrouwen. Ik zou de eerste mannelijke bedrijfsleider in Nederland worden. Wat me erin aansprak: het maatschappelijk nut van beweging en de persoonlijke aandacht voor mensen. In april 2007 ben ik begonnen. Samen met mijn vrouw, die een administratieve baan had.

Inmiddels hebben we de zaak overgenomen van mijn zus en hebben we een tweede vestiging in Hengelo geopend. We verschaffen nu zelf werk aan zeven parttimers. Ik kan wel zeggen dat ik een omslag van 1000 procent heb gemaakt: van stropdas naar trainingspak.”