Er hangt eindelijk een hype om de Paralympics - Hertog draagt de vlag

A buggy drives past the Olympic Stadium in the Olympic Park in Stratford, east London, August 14, 2012. The Olympic Park will be one of the venues for the London Paralympics, which begins on August 29, 2012. REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS) Het olympisch stadion zal eind deze maand, na de Olympische Spelen, ook het toneel zijn van de Paralympics. Het stadion zal naar verwachting vaak volledig uitverkocht zijn. Foto Reuters / Paul Hackett

Zo veel belangstelling als de Olympische Spelen trekt, zal er voor de Paralympics waarschijnlijk nooit komen. Maar de aandacht voor het evenement groeit wel snel. Dat was te merken bij de presentatie van de Nederlandse ploeg vandaag. Atlete Malou van Rhijn is blij met “de soort van hype die er om heen hangt.”

Daarmee overdreef zij niet. De kaartverkoop in Londen voor de Paralympics loopt bijzonder goed. Wat helpt is dat gehandicaptensport in Groot-Brittannië al langer stevig op de kaart staat en de kinderschoenen al ruimschoots is ontgroeit. Dat laatste lijkt dus ook in Nederland inmiddels het geval.

Presentatie Nederlandse ploeg paralympics

Ronald Hertog draagt de vlag

Bij de presentatie van de ploeg maakte NOCNSF ook bekend dat Ronald Hertog op 29 augustus de Nederlandse vlag draagt nok de openingsceremonie van de Paralympische Spelen. Voor de 23-jarige speerwerper, die na een auto-ongeluk zijn rechteronderbeen mist, worden het zijn tweede Paralympics.

In Peking viel hij vier jaar geleden net buiten de prijzen.

De Paralympische Spelen worden van 29 augustus tot en met 9 september in Londen gehouden. De Nederlandse ploeg bestaat uit 91 sporters. Er doen ruim vierduizend sporters uit 170 landen mee.

    • Niels Posthumus