Diversen

Escher in Paleis Soestdijk

In Paleis Soestdijk is vanaf 17 augustus een tentoonstelling over de beroemde kunstenaar Maurits Cornelis Escher te zien. 80 werken tonen zijn ontwikkeling als kunstenaar. Met niet eerder getoonde prenten, schetsboeken, privéfoto’s en brieven.

Vanaf 17 aug. Palijs Soestdijk, Baarn. www.escherinhetpaleis.nl

Kamagurka & Lucebert

22 augustus organiseert Het Cobra Museum de avond Kamagurka ziet het licht – reflecties op Lucebert. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Open de kooien van de kunst – gedichttekeningen van Lucebert zal de Belgische kunstenaar Kamagurka ingaan op het werk van de overleden dichter en beeldend kunstenaar, die behoorde tot de Vijftigers.

22 augustus, 20 uur Cobra Museum, Amstelveen. www.cobra-museum.nl

Ruhrtriennale

De Ruhrtriennale is een internationaal muziek- en kunstfestival in het Duitse Ruhrgebied. Met onder andere muziek van John Cage, theater van Robert Lepage en videokunst van Michal Rovner.

17 aug t/m 30 sept. Duitsland www.ruhrtriennale.de

Eerbetoon aan Corneille

Museum Jan van der Togt eert Cobra-kunstenaar Corneille. Het is op 5 september twee jaar geleden dat de kunstenaar stierf. Naast etsen, gravures, litho’s en zeefdrukken toont de tentoonstelling ook tapijten. De meeste van deze werken maakte hij in de laatste jaren voor zijn overlijden.

15 augustus t/m 9 september. Museum Jan van der Togt, Amstelveen. www.jvdtogt.nl

Best of Graduates

De tentoonstelling Best of Graduates in Galerie Ron Mandos toont een selectie van de meest veelbelovende afgestudeerde kunstenaars van de 12 Nederlandse kunstacademies.

t/m 1 september, Galerie Ron Mandos, Amsterdam. www.ronmandos.nl

Façade

Aanstaande vrijdag wordt de kunst- en architectuurmanifestatie Façade geopend in Middelburg. Veertien kunstenaars hebben een installatie ontworpen die deel uitmaakt van een route door de binnenstad van de Zeeuwse stad. Er zijn werken te zien van onder meer Daan Roosegaarde, Olaf Holzapfel en Filip Dujardin.

t/m 18 nov. Middelburg. www.facade2012.nl

Restaurant Day

Restaurant Day is een Fins initiatief dat iedereen ter wereld uitnodigt om zondag 19 augustus een pop-uprestaurant te openen. Van taarten in het park, amuses aan de Amstel, een viergangendiner in eigen huis tot een dessertbuffet in een galerie.

19 augustus. In verschillende landen. www.restaurantday.org

Vondelpark theater

Tijdens de laatste zondag van het Openluchttheater in het Vondelpark zijn er optredens van het Ebonit Saxophone Quartet, het Matangi Quartet, poptrio Zazi en zangeres Krystl.

19 augustus. Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam.www.openluchttheater.nl