College Tour: Desmond Tutu, André Kuipers en mogelijk Jon Stewart

Jon Stewart (rechts) met Stephen Colbert, collega bij Comedy Central. Foto AP / Charles Sykes

André Kuipers is onze ruimteheld en dus is het mooi dat hij de eerste gast is van het nieuwe seizoen College Tour. Maar presentator en interviewer Twan Huys zegt dat de studenten van Nederland zich kunnen opmaken voor een nog ‘grotere’ gast.

Desmond Tutu heeft namelijk besloten “nog één keer” naar Nederland te komen en dan meteen maar zitting te nemen in de zetel der ondervraagden in het tv-programma waarin studenten en Huys vragen stellen aan een gast van (inter)nationale allure. Tutu, met Nelson Mandela de drijvende kracht achter de val van het Apartheidsregime in Zuid-Afrika, is inmiddels tachtig jaar. In 1984 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede.

Het seizoen begint op 30 augustus en dan schuift eerst André Kuipers aan. De astronaut is dan twee maanden terug van zijn ruimtereis naar het ISS. Verder zullen in de weken erna ook gasten aanschuiven als advocaat Wim Anker, die Robert M. verdedigde in het strafproces rond de Amsterdamse zedenzaak. Ook de Amerikaanse auteur David Sedaris en violiste Janine Jansen komen langs.

In een gesprekje met Giel Beelen op 3FM liet Twan Huys zich ontvallen dat er een goede kans is dat Jon Stewart van The Daily Show komend seizoen ook een van de gasten zal zijn. Na het succes vorig jaar met Seth Meyers zou er dus zomaar opnieuw een grappenmaker van de Amerikaanse tv kunnen aanschuiven:

http://youtu.be/RToJWbtYeKY

    • Jules Seegers