Badr Hari verdacht van zes delicten - beperkingen opgeheven

Badr Hari verklaarde twee weken geleden schuldig te zijn aan in elk geval één van de mishandelingszaken waarin hij verdachte is. Foto Hollandse Hoogte / Pim Ras

Badr Hari wordt verdacht van zes mishandelingen. Aanvankelijk verdacht justitie de 27-jarige kickbokser van twee mishandelingen, maar daar zijn nu vier geweldsdelicten aan toegevoegd, meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag.

Over die nieuwe incidenten heeft justitie nog geen details bekend gemaakt.

Het Openbaar Ministerie maakte verder bekend dat de beperkingen van Hari zijn opgeheven. De Amsterdammer zat sinds zijn arrestatie ruim drie weken geleden in beperkingen, wat betekent dat hij met niemand mag praten, behalve met zijn advocaat. Volgens het OM is het voor het onderzoek niet langer nodig dat Hari met niemand behalve zijn raadsman mag praten.

Beperkingen houden ook in dat verdachten niet mogen internetten, geen tv mogen kijken en geen kranten mogen lezen. In hoeverre dat ook gold in het geval van Badr Hari is niet bekend. Ook de beperkingen van de medeverdachte van Hari, een 34-jarige Eindhovenaar, zijn opgeheven.

Twee weken geleden bekende de 27-jarige kickbokser miljonair Koen Everink te hebben mishandeld tijdens het dancefeest Sensation. Daarnaast wordt Hari verdacht van de mishandeling vorig jaar van de eigenaar van de Amsterdamse Club Air.

    • Jules Seegers