Assaidi van Heerenveen naar Liverpool - tegenslag voor Ajax

Assaidi in actie tegen Feyenoord in 2011. Foto Hollandse Hoogte / Jiri Buller

Voetballer Oussama Assaidi verruilt sc Heerenveen voor Liverpool. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over een transfer. De 24-jarige aanvaller, die voor Heerenveen in 79 competitiewedstrijden twintig keer scoorde, vertrekt morgen naar Engeland voor de medische keuring en het tekenen van zijn contract.

Assaidi leek op het punt te staan om voor Ajax te tekenen, maar de Amsterdammers vonden zijn salariseisen te gortig. De achtvoudig Marokkaans international begon zijn profcarrière bij FC Omniworld en kwam later via De Graafschap bij Heerenveen terecht. Daar speelde hij drie jaar.

Met het vertrek van Assaidi is Heerenveen de complete, succesvolle voorhoede van vorig seizoen kwijt. Topscorer Bas Dost vertrok naar het Duitse VfL Wolfsburg, Luciano Narsingh koos voor PSV.

    • Niels Posthumus