Weer

We beleven een warme week, met vandaag op veel plaatsen 30 graden. Ook in het weekeinde wordt het op veel plekken tropisch warm. Met een hogedrukgebied boven Scandinavië en een lagedrukgebied ten westen van de Britse eilanden is bij ons de wind veelal zuidelijk. Extreem warme lucht, rechtstreeks vanuit het Middellandse Zeegebied, komt onze kant op. Dit zorgt, in combinatie met de zon, aan het eind van de week voor deze tropische warmte.

Maar allereerst is er morgen nog enige verkoeling: dichtbij het lagedrukgebied trekt namelijk vanavond en vannacht een onweersstoring, lokaal met hagel en windstoten, vanuit Zeeland richting Groningen. De wind zoekt tijdelijk de zuidwesthoek op en wat minder warme lucht wordt onze kant opgestuurd.

Morgenochtend valt er nog een enkele afgezwakte bui in het noordoosten, voor de rest start de dag droog met zon. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken, maar het blijft droog en nog steeds komt de zon geregeld tevoorschijn. Met 20 tot 22 graden aan zee en 25 graden langs de oostgrens is het wat minder warm.

Tot en met zondag loopt de temperatuur op tot boven de 30 graden. Vanaf maandag is het minder warm: rond 25 graden.