‘Voetbalteams bij wangedrag minder snel uit competitie gehaald’

Foto AFP / Jean-Christophe Verhaegen

Teams uit het amateurvoetbal worden komend seizoen minder snel uit competitie gehaald indien spelers over de schreef gaan. De KNVB gaat in plaats daarvan meer individuele straffen uitdelen aan de daders. Dat meldt de NOS vandaag op basis van een brief van de voetbalbond aan de clubs.

In de brief van de KNVB staat dat de uitsluiting van teams kan worden voorkomen. Als de clubs optreden tegen de daders dan krijgt het team slechts een boete van driehonderd euro en vijf punten afrek.

De koerswijziging is ingegeven door klachten van clubs die vinden dat een collectieve straf bij wangedrag van een of meer spelers te zwaar is. De collectieve straf was vorig seizoen juist ingevoerd. De KNVB wilde daarmee harder optreden tegen excessen op en rond het voetbalveld.

In de eerste helft van het vorige voetbalseizoen werden 37 teams uit competitie gehaald. De cijfers voor de tweede helft van het seizoen worden donderdag bekend gemaakt.

    • Niels Posthumus