De clubs zijn eruit: Robin van Persie naar Manchester United

FILE - Arsenal's Robin van Persie reacts after missing a shot against Norwich City, during their English Premier League soccer match at Emirates stadium in London, in this Saturday, May 5 file photo, 2012. Manchester United says Wednesday Aug 15 2012 the club has reached an agreement with Premier League rival Arsenal to buy Netherlands striker Robin van Persie.United says Van Persie is yet to agree to personal terms, with the deal subject to a medical examination. No financial details were disclosed, although British media has reported that Arsenal wanted 20 million pounds ($31.3 million) for its captain, who has one year left on his contract. (AP Photo/Bogdan Maran, File) Van Persie moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met United. Foto AP / Bogdan Maran

Robin van Persie staat voor een miljoenentransfer naar Manchester United. De Engelse nummer twee van vorig seizoen heeft een akkoord bereikt met Arsenal, zijn huidige werkgever, voor ruim 30 miljoen euro, zo meldt de BBC.

Van Persie moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met United, dat een contract voor vier seizoenen heeft klaarliggen. Bovendien moet de 29-jarige spits ook nog de medische keuring goed doorstaan, voordat de transfer definitief is.

De Gunners zijn gebaat bij een verkoop van Van Persie om te voorkomen dat hij volgende zomer gratis de deur uitloopt. De spits weigerde ondanks verwoede pogingen van de clubleiding om zijn aflopende verbintenis te verlengen. Van Persie verschilde met de technische leiding van mening over de te varen koers in de toekomst, aldus persdienst Novum.

Ook Manchester City en Juventus toonden belangstelling voor Van Persie. De oud-Feyenoorder speelde acht jaar voor Arsenal en was afgelopen seizoen met dertig goals topscorer van de Premier League. Ook werd hij door spelers én media verkozen tot Speler van het Jaar.

    • Marije Willems