Telefoongids kan niet lachen om www.sterftelefoongidssterf.nl

Volgens Klöpping hoef je 'geen klimaatfreak te zijn om dit niet grappig te vinden'. Foto via www.stopdetelefoongids.nl

“Stopt u alstublieft met de deur-aan-deur verspreiding van de papieren telefoongids”, is de reactie van Alexander Klöpping wanneer blijkt dat de Telefoongids een advocaat heeft ingeschakeld. “De Telefoongids is een dik boek met reclames en telefoonnummers daaromheen.”

De inzet? Een tweetje. Met daarin de link www.sterftelefoongidssterf.nl, een door Klöpping geregistreerde domeinnaam die doorlinkt naar het afmeldformulier op de authentieke website.

Twitter avatar AlexanderNL Alexander Klöpping Heb een handige URL voor u geregistreerd als u de het dodenbomenmonster dat de Telefoongids heet niet meer wilt sterftelefoongidssterf.nl

Want, zo stelt Klöpping, “bij vrijwel alle Nederlanders bezorgt u (Telefoongids-directeur Bouten, red.) anno 2012 nog steeds een papieren gids met telefoonnummers thuis. Het zorgt voor stapels ongebruikte gidsen in trappenhuizen en een straataanzicht met een paar kilo papier voor iedere voordeur.”

“Begrijp me niet verkeerd, er zijn ongetwijfeld nog veel mensen die de gids graag gebruiken — of het nou is om daarmee het beeldscherm van de computer op te hogen, of om daadwerkelijk telefoonnummers op te zoeken. Die mensen moeten dat zeker kunnen blijven doen.”

Volgens directeur Bouten van de Telefoongids staat het Klöpping vrij om zijn volgers op Twitter te wijzen op het afmeldformulier, maar is het verband tussen de Telefoongids en sterven wat ongelukkig gekozen.

Klöpping op zijn beurt stelt een systeem voor waarbij de burger zich niet langer hoeft af te melden voor de “linea recta de papierbak in” verdwijnende Telefoongids, maar zich juist moet aanmelden als hij deze wil ontvangen. Dan pas valt er te praten.

“Beste meneer Bouten, het is 2012. Stopt u alstublieft met de deur-aan-deur verspreiding van de papieren telefoongids, en voer een landelijk opt-in systeem in. U bent er al mee begonnen in Den Haag en Amsterdam. Als u stopt met het ongevraagd spammen van de rest van Nederland, haal ik de domeinnaam offline.

Met vriendelijke groet

Alexander Klöpping”

    • Dirk Wijnand de Jong