KPN staakt pogingen Belgische dochter BASE te verkopen

KPN geeft zijn pogingen om zijn Belgische dochter BASE te verkopen op. Volgens het telecombedrijf vallen de biedingen die het bedrijf van onder meer de Persgroep en enkele beleggingsfondsen heeft ontvangen tegen wegens “de huidige moeilijke financiële marktomstandigheden”. Dat heeft KPN vanochtend laten weten.

Het hoofdkantoor van KPN in Den Haag. Foto Hollandse Hoogte / Maarten Hartman

KPN geeft zijn pogingen om zijn Belgische dochter BASE te verkopen op. Volgens het telecombedrijf vallen de biedingen die het bedrijf van onder meer de Persgroep en enkele beleggingsfondsen heeft ontvangen tegen wegens “de huidige moeilijke financiële marktomstandigheden”. Dat heeft KPN vanochtend laten weten.

Volgens KPN reflecteren de biedingen op BASE niet “de sterke positie en vooruitzichten” van het dochterbedrijf.

Persbureau Reuters meldde vorige week op basis van anonieme bronnen dat KPN meerdere biedingen op BASE had ontvangen. De Persgroep, Telenet en private-equitypartijen Blackstone, Providence en Cinven zouden een bod hebben gedaan op BASE. Afgelopen maandag maakte Telenet bekend af te haken in de strijd om BASE.

Op 21 juni maakte KPN bekend zijn winstgevende Belgische dochter te willen verkopen om zijn financiën te versterken. Die mededeling kwam vlak na het uiteindelijke geslaagde gedeeltelijke overnamebod door América Móvil.

KPN slaagde er eerder niet in Duitse dochter te verkopen

Het staken van de pogingen om BASE te verkopen is een nieuwe tegenvaller voor KPN, dat eind juni ook al zijn pogingen zag stranden om het Duitse dochterbedrijf E-Plus van de hand te doen. De deal met het Spaanse Telefonica was op een haar na afgerond, maar Telefonica kon de aankoopsom van E-Plus, naar schatting 8 tot 10 miljard euro, niet meer opbrengen door de crisis in Spanje.

    • Pim van den Dool