Komkommernieuws

Adriaan (van Bassie) boos op Marcel van Roosmalen

Aad van Toor (de acrobaat van Bassie en Adriaan) is niet blij met het stuk dat Marcel van Roosmalen (schrijver en nrc-next columnist) over hem voor de VARAgids schreef. Van Toor uitte gisteren zijn ongenoegen op zijn website. Volgens Van Toor „komt het ‘interview’ in de VARAgids met vlag en wimpel op de eerste plaats te staan van de slechtst geschreven interviews die ik in mijn leven heb gegeven, en dat waren er duizenden”. Niet één zin zit zelfs maar in de buurt van wat er gezegd of gedaan is, schrijft hij. Van Toor zou volgens Van Roosmalen onder andere hebben gezegd dat Pipo de Clown (Cor Witschge) een slechte clown was. „Ik zou gezegd hebben dat Pipo (Cor Witschge ) een slechte clown was. Ik heb gezegd dat Cor Witschge als Pipo een acteur was, geen clown. Maar zeer zeker geen ‘slechte clown’.”

Marcel van Roosmalen heeft gereageerd, op zijn site staat: „Adriaans verhaal: ik ben lui, ik was onvoorbereid, ik kam mijn haren niet, ik deed ongeïnteresseerd, ik wist niets van Bassie & Adriaan, ik wilde liever naar het strand dan Adriaan interviewen en alles is verkeerd opgeschreven. Even tellen…7-0 voor (Bassie &) Adriaan. Bij zo’n tussenstand stop je het liefst met de wedstrijd.” Hij sluit af met: „Als ik één ding van al die Bassie & Adriaan-series heb geleerd, is het wel dat de clown en acrobaat uiteindelijk altijd winnen.” NRC

Ridge verlaat The Bold na tien huwelijken

Na 6.386 afleveringen lang knipperlichten met grote liefde Brooke, tien huwelijken, een hartaanval en een pillenverslaving nam acteur Ronn Moss gisteren zijn scène op als modekoning Ridge in de Amerikaanse soap The Bold and the Beautiful. De zestigjarige Moss zou niet tevreden zijn over zijn salaris. Hij speelt vanaf het begin in 1987 mee in de dagelijkse tv-serie, die handelt over de modefamilie Forrester. Hij speelt Ridge, de aantrekkelijke bastaardzoon met de ontwikkelde kaaklijn, die zijn gebruinde torso graag aan het zwembad laat zien. ‘The Bold’ onderscheidt zich door zijn beperkte cast en plotlijnen, die zich traag voortslepen, om dan een abrupte wending te nemen. De laatste aflevering met Moss wordt in september in de VS uitgezonden. NRC

Uit de bocht in de McDrive

Brandweerlieden hebben maandagavond een man uit zijn auto moeten bevrijden bij de McDonald’s in Delft. De man kwam met hoge snelheid het parkeerterrein op en reed daarna dwars door een glazen reclamebord. Dat lieten bezoekers van de hamburgerketen weten aan De Telegraaf. De krant schreef dat de auto tot stilstand kwam tegen een hekje en half in de sloot hing. ‘In afwachting van zijn bevrijding stak de onfortuinlijke automobilist achter het stuur een sigaretje op.’ NRC

Optie ‘in verwachting’ op Facebook

Vanaf deze week kun je ‘In verwachting’ toevoegen op Facebook, zo staat op de site van het AD. ‘Basisinformatie als de verwachte datum en het geslacht kunnen worden ingevuld. Bovendien kun je aangeven met wie het kind verwacht wordt.’ NRC