Ikea bouwt budget hotels

Ooit eens in een Ikeashowroom willen overnachten? Het is een wens waar de Zweedse meubelengigant al een tijdje een oplossing voor probeert te verzinnen. Met de plannen om budget design hotels te bouwen komt het bedrijf aardig in de buurt.

Inter Ikea Group, het bedrijf dat de intellectuele rechten van Ikea beheert, zal de hotels niet runnen maar dat overlaten aan een hotel-uitbater. De hotels zullen dan ook niet de naam Ikea dragen. Budget design biedt een goedkopere oplossing voor wie de duurdere designhotels niet kan of wil betalen.

LandProp, de onroerendgoedtak van Ikea, bevestigde het nieuws over de plannen voor hotels in het Duitse vakblad Immobilien Zeitung.

In Duitsland, waar Ikea nog niet in vastgoed actief is, wil LandProp in alle grote steden hotels bouwen. Verder komen er hotels in landen als Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, waar Ikea al wel vastgoed heeft.

Dit zijn niet de enige vastgoedplannen van de meubelgigant. Vanaf 2013 bouwt Inter Ikea aan een woonwijk in Oost-Londen, pal naast het Olympisch park.

Het bedrijf wil binnenkort ook studentenwoningen in universiteitsteden bouwen. Op universiteitgronden wil het meerdere gebouwen zetten, goed voor 500 tot 700 kamers. De kamers zouden goedkoop zijn én goed gemeubileerd, aldus LandProp.