Hinder op weg door het voorspelde noodweer valt mee

De voorspelde hinder op de weg in de avondspits door noodweer is meegevallen. Alleen in de regio Rotterdam stonden wat langere files, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) vanavond.

De VID meldde eerder op de dag vanaf 17.00 uur een zware depressie via Zeeland in noordoostelijke richting over het land zou trekken. Hierbij zou mogelijk in een half uur tien tot dertig millimeter regen kunnen vallen. Ook werd zwaar onweer verwacht en windstoten tot honderd kilometer per uur.

Onder meer door de zomervakantie werd al niet verwacht dat het noodweer tot enorme files zou leiden. Daarbij deed zich aan het einde van de middag en begin van de avond nauwelijks heftig weer voor. Omstreeks 19.15 uur meldde buienradar.nl dat de eerste buien Zeeland binnentrekken. Daarvoor vielen hier en daar wat buitjes.

In de regio Rotterdam ontstonden tijdens de avondspits wel wat langere files, met name op de A13 richting Rotterdam, op de A20 van Hoek van Holland naar Gouda en op de A15 van Rozenburg naar Ridderkerk. “Verder viel de drukte op de wegen erg mee”, aldus de VID.

De VID waarschuwt nog wel dat vrachtwagens en automobilisten met een caravan de rest van de avond bij deze weersomstandigheden extra alert moeten zijn op zware windstoten.

NS schrapt treinen uit voorzorg

De NS rijdt vanavond een aangepaste dienstregeling in verband met de weersvoorspellingen. Vanaf 17.00 uur rijden er minder treinen op de trajecten Rotterdam – Amsterdam, Rotterdam – Amersfoort en Den Haag – Utrecht.

Het gaat om een voorzorgactie uit vrees voor schade aan installaties door bliksem en harde wind, laat de NS weten.

Bron buienradar.nlBron buienradar.nl

    • Marije Willems