Film kort

Is Shia La Beouf (26) de volgende Hollywoodster die erkenning zoekt via Lars von Trier? Na zijn afscheid van de Transformers meldt The Hollywood Reporter dat La Beouf zich bij Charlotte Gainsbourg voegt in de cast van Nymphomaniac, een seksgeschiedenis die in harde en softe versie uitkomt.

De 69-jarige prostitutietweeling Martine en Louise Fokkens valt in de smaak in New York. Vakblad Variety vindt dat hun documentaire Ouwehoeren – daar Meet the Fokkens – van „uitdagende joie de vivre” getuigt; The New York Times acht het leed achter al hun clownerie al te summier aangestipt.

Eddy Terstall (Simon) pakt de publiekspremière van zijn film Deal op 10 september eens anders aan. Het begint om half elf ’s ochtends en draait de hele dag door in EYE Amsterdam; regisseur en cast zijn beschikbaar voor vragen. Tegen een kleine bijbetaling mogen bezoekers ook het feestje bijwonen.

Deze zomer kiezen de lezers van NRC Handelsblad de beste films ooit gemaakt. Op www.nrc.nl/topfilms kunt u vijf favorieten invullen. Elke keus kunt u motiveren met een tweet van maximaal 140 tekens. Op 5 september is de filmbijlage terug met de top van onze lezers.