Desi Bouterse in de bres voor Kwakoe Festival

Het Kwakoe Festival heeft met tegenslagen te kampen, maar kan rekenen op de steun van Desi Bouterse. Foto screenshot YouTube

Het in financieel zwaar weer verkerende Kwakoe Festival kan op de onvoorwaardelijke steun rekenen van Desi Bouterse. Vandaag werd bekend dat de president van Suriname een bedrag van 50.000 euro beschikbaar heeft gesteld.

Een woordvoerder van Bouterse bevestigde vandaag in het Surinaamse dagblad De Ware Tijd dat het van origine Surinaams festival inderdaad op de steun van Bouterse kan rekenen.

“Het staatshoofd was gelijk te vinden voor het voorstel. In moeilijke tijden heeft de diaspora ons ondersteund en nu doet de president iets terug voor de diaspora.”

Partijen om de tafel

Het zomerfestival in Amsterdam Zuidoost dreigde gisteren voortijdig te worden opgedoekt, toen de grootste geldschieter dreigde de tenten weg te halen. De organisator, stichting Kofoe, en geldschieter Witte Tenten liggen in de clinch vanwege inzage in de financiën van het festival. De stichting zou het bedrijf bovendien nog anderhalve ton verschuldigd zijn.

De partijen gaan opnieuw om de tafel zitten om tot een overeenkomst te komen. Als dat niet lukt, gaat een eerder gepland kort geding van de stichting tegen Witte Tenten gewoon door. Het geding moet de ontruiming van de tenten voorkomen.

‘Bloedgeld!

In Amsterdam hebben verschillende lokale politici verbolgen gereageerd op het bericht dat Kwakoe Festival op geld van Bouterse, omstreden vanwege zijn vermeende aandeel in de Decembermoorden, kan rekenen. Via Twitter lieten zij weten:

Twitter avatar GerolfJB Gerolf Bouwmeester Bloedgeld van veroordeelde drugscrimineel! Schandelijk! RT @AT5: Desi Bouterse schenkt halve ton aan festival Kwakoe. http://t.co/JGMhGQcO
Twitter avatar RobertFlos Robert Flos Gemeente is (terecht)ontwikkelingshulp aan Suriname gestopt vanwege Bouterse en moet zeker geen geld van deze crimineel voor Kwakoe aannemen
Twitter avatar ericvanderburg Eric van der Burg @joskoper of het is staatsgeld en dat kan men daar beter gebruiken of het is privegeld en dan van veroordeelde misdadiger en moordenaar
    • Dirk Wijnand de Jong