Opinie

    • Ik

Campagnetijd

In het winkelcentrum zie ik bij een bankje Ronald Plasterk in gesprek met een aantal senioren. Campagnetijd. Wat bezielde die man om een wetenschappelijke carrière te verruilen voor deze treurigheid, denk ik. Terwijl ik nader, loopt Ronald, met hoed en partijparaplu, verder. Als ik langs het bankje loop, hoor ik de senioren het gesprek evalueren.

In het winkelcentrum zie ik bij een bankje Ronald Plasterk in gesprek met een aantal senioren. Campagnetijd. Wat bezielde die man om een wetenschappelijke carrière te verruilen voor deze treurigheid, denk ik. Terwijl ik nader, loopt Ronald, met hoed en partijparaplu, verder.

Als ik langs het bankje loop, hoor ik de senioren het gesprek evalueren. „Dat was toch Pechtold?”, vraagt de een. „Welnee, die is van het CDA”, zegt de ander. Een derde: „Volgens mij was hij van D66.”

Als ik verder loop, hoor ik nog: „Misschien hadden we het hem even moeten vragen.”

Joop Rensink

    • Ik