Weer

De hondsdagen doen hun naam dit jaar eer aan. Deze periode, die loopt van 20 juli tot 20 augustus, is bij ons klimatologisch gezien de warmste van het jaar. Een vochtig warm en soms broeierig weertype met af en toe een stevige onweersbui is in ons land typerend voor de hondsdagen, en dat is nu precies het weer dat we de komende week gaan krijgen.

Een hogedrukgebied boven Scandinavië veroorzaakt hier een zuidelijke stroming die behoorlijk wat zon en soms zelfs tropische temperaturen gaat brengen, maar ook een paar stevige onweersbuien.

Vanavond valt nog een enkele bui, met name aan zee. In een groot deel van het land is het droog en met 16 tot 18 graden is het zwoel.

Morgen begint met behoorlijk wat zon, in de middag trekken wolkenvelden vanuit Zeeland het land op. Bij een stevige zuidelijke bries, tot vrij krachtig aan zee, stijgt het kwik naar 24 graden op de Wadden en in Brabant op een enkele plek naar 30 graden. Er staat een stevige zuidelijke bries, tot vrij krachtig aan zee. Tegen de avond volgen vanuit Zeeland de eerste onweersbuien, dankzij een lagedrukgebiedje ten westen van ons. Donderdag is het daardoor wat koeler, maar vanaf vrijdag volgen regelmatig tropische temperaturen.