Voetbalnieuws

Rubin Kazan wil Ola Toivonen voor 9 miljoen euro overnemen van PSV. De club uit Eindhoven is bereid mee te werken aan een transfer, de voetballer zou nog slechts zijn zegen hoeven te geven. De Zweed kan, volgens De Telegraaf, in Rusland 2 tot 2,5 miljoen euro per jaar verdienen. Toivonen zou liever niet naar Rusland verhuizen, het vorstelijke salaris moet de aanvallende middenvelder nu van gedachten veranderen. Naar verluidt zou PSV overwegen Adam Maher van AZ als vervanger van Toivonen naar Eindhoven te halen.

Marco Pappa verhuist per 1 januari transfervrij van Chicago Fire naar SC Heerenveen. De aanvaller uit Guatemala heeft een contract voor 3,5 jaar getekend. Direct na het einde van de Amerikaanse competitie sluit de 24-jarige international, die in 109 duels 26 keer scoorde voor Chicago Fire, zich aan bij de selectie in Heerenveen. De Friese club wilde Pappa graag direct overnemen, maar zijn werkgever wil hem niet voor het seizoen is afgelopen laten vertrekken. Door Pappa naar Friesland te halen speelt trainer Marco van Basten in op het mogelijke vertrek van Oussama Assaidi. De vleugelaanvaller is dicht bij een transfer naar Ajax. Deze zomer vertrokken bij Heerenveen ook al de steraanvallers Bas Dost (naar VfL Wolfsburg) en Luciano Narsingh (PSV).

Ryo Miyaichi speelt dit seizoen op huurbasis voor Wigan Athletic. De negentienjarige aanvaller werd door zijn club Arsenal de afgelopen seizoenen al uitgeleend aan Feyenoord en Bolton Wanderers. Bij Arsenal verliest de Japanner, eenvoudig international, het van de concurrentie met onder anderen Gervinho, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla en Lukas Podolski in de selectie.

John Toshack is niet langer bondscoach van Macedonië. De voormalige trainer van Real Madrid weigerde om in het Balkanland te gaan wonen, een vereiste van de nationale voetbalbond. Toshack, die slechts een van zijn acht wedstrijden als Macedonische bondscoach won, vond dat hij wel in Spanje kon blijven wonen. De voorzitter van de voetbalbond Iltsjo Gjorgjioski was een andere mening toegedaan, waarna beide partijen overeenkwamen het contract van de bondscoach te laten vernietigen. Het vertrek van Toshack, net iets meer dan een jaar actief als bondscoach van Macedonië, komt een maand voordat de WK-kwalificatie begint.

De Italiaan Mario Balotelli mist het oefenduel met Engeland morgen. De flamboyante Italiaan heeft een oogontsteking. Balotelli wordt vervangen door Udinese-aanvaller Diego Fabbrini.