Van olympisch icoon tot internethit - Mo Farah op de vlucht

Bron: http://mofarahrunningawayfromthings.tumblr.com/

Bij deze het recept voor een heuse internethit: men neme één olympisch icoon (een hardloper in dit geval) en een aantal al even iconische achtergrondjes, vervolgens knutsel je een tijd met Photoshop, en voìla: Mo Farah op de vlucht. Zo moet het ongeveer zijn gegaan bij het maken van Mo Farah runs away from things. Een beetje flauw, maar het werkt online.

De atleet Mo Farah werd de afgelopen week een nationale held in Groot-Brittannië door zijn imposante dubbelslag op de vijf en tien kilometer tijdens de afgelopen Olympische Spelen. Hij brak met zijn twee overwinningen de jarenlange olympische hegemonie van Oost-Afrikanen op de lange afstanden bij het hardlopen.

Vooral de grimas die de Britse atleet trok toen hij over de finish kwam, voedt automatisch de fantasie over een vlucht: ogen wijd open en de armen vragend gespreid. Een paar Britse creatievelingen lieten hun fantasie ook inderdaad de vrije loop en beeldden Mo Farah onder meer af op de vlucht voor een landend vliegtuig, Batman en Robin, en Coyote. En ach, waarom ook niet na het daverende succes van Kim Jong-il looking at things een tijdje terug.

Klik op afbeeldingen om meer vluchtende Mo Farah’s te zien. Bron: mofarahrunningawayfromthings.tumblr.com/Klik op afbeeldingen om meer vluchtende Mo Farah’s te zien. Bron: mofarahrunningawayfromthings.tumblr.com/