Ridge verlaat The Bold na 10 huwelijken

Na 6.386 afleveringen lang knipperlichten met grote liefde Brooke, tien huwelijken, een hartaanval en een pillenverslaving neemt acteur Ronn Moss vandaag zijn allerlaatste scène op als modekoning Ridge in de Amerikaanse soap The Bold and the Beautiful.

De zestigjarige Moss zou niet tevreden zijn over zijn salaris. Hij speelt vanaf het begin in 1987 mee in de dagelijkse tv-serie, die handelt over de modefamilie Forrester. Hij speelt Ridge, de aantrekkelijke bastaardzoon met de ontwikkelde kaaklijn, die zijn gebruinde torso graag aan het zwembad ten toon spreidt. De serie handelt goeddeels over zijn roerige liefdesleven.

‘The Bold’, hier uitgezonden door RTL, onderscheidt zich door zijn beperkte cast en plotlijnen, die zich traag voortslepen, om dan een abrupte wending te nemen. Ridge is beroemd om de vele, lange close-ups op zijn uitdrukkingloze gezicht, waarop de kijker van alles kan projecteren. De laatste aflevering met Moss wordt in september in de VS uitgezonden. (NRC)