Renner Thomas Dekker start in Ronde van Spanje

Het is zijn eerste deelname aan een grote ronde sinds de Tour van 2008.

Rotterdam. „Even voor de duidelijkheid. Ik ga starten zaterdag in de Ronde van Spanje”, twitterde Thomas Dekker gisteren. De 27-jarige renner van Garmin-Barracuda, die in 2009 werd betrapt op doping en voor twee jaar werd geschorst, meldde eerder dat hij zich op dagkoersen zou richten. Daar is hij dus op teruggekomen. „Ik heb eerder gezegd dat ik de Vuelta niet ging rijden omdat ik dit seizoen al een zwaar programma achter de rug had, maar niets verandert zo snel als het leven van een professioneel wielrenner.” De laatste grote ronde waar Dekker aan meedeed, was de Tour de France van 2008. „Mijn doel is mijn team te helpen, maar ook uit te vinden waar ik persoonlijk sta.” Dekker start vandaag ook in de Clasica San Sebastian. Novum