Kwakoe en Witte Tentenverhuur gaan alsnog in overleg

Nederland , Amsterdam , Bijlmerpark . 20100724 . 24 juli 2010 . Kwakoe Zomerfestival 2010 . De 35ste editie van het Kwakoe festival begint op 3 juli 2010 en eindigt zondag 8 augustus 2010. Zes achtereenvolgende weekenden kun je het grootste festival van het land bezoeken. Het gevarieerde multiculturele programma bestaat uit muziek, sport, eten, dansen en ontmoeting. Het festival heeft dit jaar verschillende area’s die over het festival terrein verspreid zijn. foto & copyright Amaury Miller
Nederland , Amsterdam , Bijlmerpark . 20100724 . 24 juli 2010 . Kwakoe Zomerfestival 2010 . De 35ste editie van het Kwakoe festival begint op 3 juli 2010 en eindigt zondag 8 augustus 2010. Zes achtereenvolgende weekenden kun je het grootste festival van het land bezoeken. Het gevarieerde multiculturele programma bestaat uit muziek, sport, eten, dansen en ontmoeting. Het festival heeft dit jaar verschillende area’s die over het festival terrein verspreid zijn. foto & copyright Amaury Miller Het Kwakoe Zomerfestival in 2010 in het Amsterdamse Bijlmerpark. Foto Hollandse Hoogte / Amaury Miller

De organisatie achter het door financiële problemen achtervolgde Kwakoe Festival gaat alsnog proberen om er met geldschieter Witte Tentenverhuur onderling uit te komen.

Dat meldt persbureau Novum. De tentverhuurder dreigt zijn kraampjes voortijdig weg te halen van het terrein in Amsterdam Zuidoost. Dit weekeinde zou het laatste en traditioneel drukst bezochte weekend zijn van het zomerfestival. Witte Tentenverhuur maakte deze stap gisteren bekend.

CONFLICT OVER INZICHT IN BOEKEN EN SCHULD VAN ANDERHALVE TON

De organisatie van het Kwakoe Festival liet daarop vandaag weten een kort geding aan te spannen tegen Witte Tentenverhuur. Vandaag zou bij de rechtbank in Amsterdam eigenlijk een kort geding plaatsvinden, maar dat ging niet door. De partijen hebben tot woensdag 13.30 uur om er samen uit te komen, anders dreigt alsnog een kort geding.

De partijen zijn in conflict over het beheer van de financiën van het evenement. Na de geldnood van eerdere edities, ging Witte Tentenverhuur naar eigen zeggen met het festival in zee op voorwaarde dat het inzicht kreeg en bleef houden in de boeken. Dat zou de stichting hebben nagelaten. Ook zou de organisatie het bedrijf 150.000 euro verschuldigd zijn.

Impressie van het Kwakoe festival 2012:

KWAKOE VAN ORIGINE SURINAAMS FESTIVAL, NU MULTICULTUREEL FESTIVAL

Het Kwakoe Zomerfestival wordt sinds 1975 elk jaar tijdens een aantal weekeinden in de zomer gehouden te Amsterdam. Het is van origine een Surinaams festival, maar ontwikkelt zich de laatste jaren tot een multicultureel festival. Het festival trekt zo’n 300.000 bezoekers.

De stichting Kwakoe Events is augustus 2008 failliet verklaard door de rechtbank te Amsterdam. De doorstart van de oude stichting heeft juni 2009 plaatsgevonden. De activiteiten van de stichting zijn overgenomen door Stichting Kwakoe Events & Festivals. In 2010 werd het 35e festival georganiseerd. In 2011 ging het festival niet door, wegens geldgebrek.

In 2011 werd het Kwakoe Festival afgelast, een reportage van de NOS:

    • Hans Klis