Kijktips

None

Film

Crocodile Dundee (Peter Faiman, 1986, AUS).

Destijds onverwachte bioscoophit is een komische avonturenfilm met televisiekomiek Paul Hogan als laconiek ongeschoolde krokodillenstroper uit de Australische binnenlanden, die zich verbaast over de tegennatuurlijke jungle van New York. RTL7, 20.30-22.30u.

The Last Boy Scout (Tony Scott, 1991, VS).

Bruce Willis is geknipt voor de rol van verlopen privédetective in LA. In wat een buddy-actiekomedie wil zijn, stuit hij samen met Damon Wayans op corruptie en doodslag bij het major league football. Veronica, 20.30-22.35u.

Informatief

Innenansichten – Deutschland 1937.

Documentaire met en over de filmopnamen die de Amerikaanse journalist Julien Bryan in 1937 in Duitsland maakte. Bryan deed zijn best om die zaken vast te leggen die niet voorkwamen in de door Joseph Goebbels geredigeerde propagandabeelden die ook nu nog steeds ons beeld van Duitsland in die jaren bepalen. Bryan reisde in september en oktober van ’37 door het Derde Rijk om zijn Amerikaanse publiek de realiteit achter de schone schijn van Leni Riefenstahls propagandafilms te laten zien: moordlustige rassenwaan; oorlogszuchtige revanchepolitiek.Arte, 21.45-22.40u.

Abenteuer Forschung: Das blaue Gold – Schatzsuche in der Wüste.

Over de geschiedenis van water op aarde, ooit gebracht door kometen en asteroïden. Met als gevolg een regenbui die 40.000 jaar aanhield. ZDF, 22.45-23.15u.

Amusement

Accused.

Eerste aflevering van nieuwe reeks drama’s over mensen die voor het gerecht zijn gedaagd. Vanavond Tracie’s Story, over een docent Engels die zich in zijn vrije tijd als vrouw verkleedt om uit te gaan. Als hij een relatie krijgt met de getrouwde Tony belandt hij in een driehoeksverhouding die eindigt in moord en doodslag. BBC 1, 22.00-23.00u.