Jongen (15 jaar) verdacht van moord

Een jongen van 15 jaar is opgepakt voor de moord op een Rotterdams 17-jarig meisje, dat vorige week dood werd gevonden in de bosjes, vlak bij het voetbalstadion van Sparta. Ze is met meerdere messteken om het leven gebracht, zo blijkt uit het sectierapport.

De 15-jarige jongen die is opgepakt, wordt sinds zondagavond verhoord over zijn betrokkenheid bij het misdrijf, maakte de politie gisteren bekend. Wat zijn relatie is met het slachtoffer, is nog onbekend.

Het meisje, Sehriban Akpinar, verliet vorige week donderdag rond 17.00 uur haar ouderlijk huis in de deelgemeente Charlois. Ze fietste naar het Marconiplein in Rotterdam-West, waar ze haar zus sms’te dat ze was aangekomen. Om 19.00 uur werd haar lichaam gevonden in de bosjes aan de Horvathweg.

Aanvankelijk hield de politie een 43-jarige man aan die de vondst van het lichaam had gemeld. Na verhoor bleek hij niets met de zaak te maken te hebben. De politie meldt nu dat er „sterke aanwijzingen” zijn voor de betrokkenheid van de 15-jarige jongen bij het misdrijf. Op enkele belangrijke vragen heeft de politie nog geen antwoord. Zo is de fiets waar het meisje op reed, een oranje fiets zonder koplamp, spoorloos.

Akpinar wordt vandaag begraven in Turkije. Gisteren vond een uitvaartgebed plaats in de Kocatepe Moskee in Rotterdam. Het gebed werd door honderden mensen bijgewoond.