Google brengt wapenhandel op verbluffende wijze in kaart

De infographic van Google brengt de internationale wapenhandel van 1992 tot 2010 in kaart. Foto Google

De wapenindustrie is de enige sector die crisis-proof is, in de wereld van de internationale wapenhandel gaan biljoenen om. Google bracht de handel in een verbluffende infographic in kaart.

Van 1992 tot 2010 kan uitgebreid gekeken worden naar bijvoorbeeld de Amerikaanse import van wapens. Die steeg in 2009 met meer dan 300 procent ten opzichte van 1992. Dit kwam neer op 1.168.891.616 dollar, tegenover 272.612.344 dollar in 1992. Bekijk hier de infographic.

Deze uitgebreide interactive werd gemaakt door Google en visualiseert alle transacties van kleine en lichte wapens en munitie. En laat ook zien welke landen aan wie wapens leverden. Zo kocht Iran in de loop der jaren onder andere wapens van Duitsland, Spanje, Servië en Oostenrijk maar leverde het ook aan Kameroen en Thailand, niet meteen voor de hand liggende keuzes misschien.

Maar de wapentransacties van de Verenigde Staten zijn uiteraard vele malen indrukwekkender. Kijk, speel en leer.

Via Geenstijl.

    • Hans Klis