Festivalterrein Kwakoe voortijdig opgebroken

Dit weekend zou het laatste festivalweekend plaatsvinden.

. Tentverhuurder Witte Tenten zou vandaag beginnen met het voortijdig afbreken van het terrein van het Kwakoe Festival* in Amsterdam Zuidoost. Dat heeft de tentverhuurder aan de Amsterdamse zender AT5 laten weten. De verhuurder en het Amsterdamse stadsdeel waren niet bereikbaar voor commentaar.

Dit weekend zou het laatste festivalweekend plaatsvinden. Witte Tenten, de belangrijkste geldschieter van het festival, dreigt op te draaien voor de financiële problemen van het evenement. Het festival weigert Witte Tenten inzage te geven in de financiën. Als de vroegtijdige beëindiging van het festival doorgaat, loopt de tentverhuurder zo’n anderhalve ton mis. De verhuurder heeft AT5 laten weten dat dit het laatste jaar is waarin het bedrijf heeft meegewerkt aan het festival. De afgelopen jaren verkeerde het festival steeds in geldnood. Vorig jaar ging Kwakoe daarom niet door. novum