De slechtste zinnen van 2012

Foto sxc.hu

Gisteren werden de winnaars bekend gemaakt van The Bulwer-Lytton Fiction Contest, een wedstrijd voor slecht schrijven die sinds 1982 door de Engelse faculteit van San Jose State University wordt gehouden. Houd u vast. Er zitten dit jaar weer afgrijselijke zinnen bij.

De ongelukkige winnaar in de afdeling fictie is Cathy Bryant uit Manchester, Engeland. Zij schreef de volgende zin:

‘As he told her that he loved her she gazed into his eyes, wondering, as she noted the infestation of eyelash mites, the tiny deodicids burrowing into his follicles to eat the greasy sebum therein, each female laying up to 25 eggs in a single follicle, causing inflammation, whether the eyes are truly the windows of the soul; and, if so, his soul needed regrouting.’

De volgende zin, van ene David Pepper, mag er ook zijn:

‘As an ornithologist, George was fascinated by the fact that urine and feces mix in birds’ rectums to form a unified, homogeneous slurry that is expelled through defecation, although eying Greta’s face, and sensing the reaction of the congregation, he immediately realized he should have used a different analogy to descride their relationship in their weddingvows.’

Alle ‘winnende’ zinnen, in categorieën als reizen en kinderliteratuur, kunnen hier gelezen worden.

    • Roderick Nieuwenhuis