Brieven

Ik weiger om Murdoch te steunen via Eredivisie Live

Sinds twee jaar heb ik een abonnement op Eredivisie Live. Ik erger mij er soms aan dat ik meebetaal aan voetballers die exorbitante salarissen krijgen voor enkele uren per dag trainen en één wedstrijd per week spelen. Hier leg ik mij bij neer.

Nu koopt Rupert Murdochs mediaconglomeraat de voetbalrechten van Nederland (NRC Handelsblad, 8 augustus). Wie de afgelopen jaren zijn ogen en oren heeft opengehouden, weet dat Murdoch grossiert in sensatie, platheid en populisme. Iedereen kent de onthullingen omtrent afluisterpraktijken van News of The World. Privacy is met voeten getreden. Mensen werden moedwillig beschadigd. Als geen ander weet Murdoch in de praktijk te brengen dat het volk ‘brood en spelen’ wil.

In de Verenigde Staten kiest Murdoch onverholen voor het Republikeinse kamp. Waarschijnlijk steunt hij de Republikeinse campagne financieel. Dit betekent indirect dat mijn abonnementsgeld van Eredivisie Live straks wordt gegeven aan een politieke richting die niet bepaald mijn voorkeur heeft.

Dat de voetbalwereld zichzelf aan de hoogste bieder verkoopt, toont wederom aan dat maar één aspect in die branche telt: geld. Ik weiger evenwel te worden geëxploiteerd en te worden blootgesteld aan een stortvloed van commercials, dus ik zeg mijn abonnement op. Op zondagmiddag fiets ik weer het bos in. Dat is eigenlijk ook beter voor mij.

Hans Wijering

Apeldoorn

Waarom financieren wij dat christelijk onderwijs?

Kandidaat-Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie) vindt dat het valt onder de vrijheid van onderwijs om kinderen te leren dat homo’s zondaars zijn en in de hel zullen branden (NRC Handelsblad, 7 augustus).

Misschien is dit standpunt voor de andere politieke partijen reden eens duidelijk stelling te nemen tegen de financiering van bijzonder – meestal christelijk – onderwijs uit belastinggeld. Wat mij betreft mag Segers dit soort standpunten in zijn eigen tijd en voor eigen kosten uitdragen aan de jeugd.

Gerard Bos

Maastricht

Wat een antichristelijk interview met Segers

Gert-Jan Segers wordt op welhaast vijandige wijze ondervraagd over zijn bedenkingen tegen gewelddadige stromingen in de islam. De interviewer laat zijn afkeer duidelijk blijken. Deze houding is niet ongebruikelijk, maar blijft opmerkelijk.

A.L. de Werker

Groningen

    • A.L. de Werker
    • Gerard Bos
    • Hans Wijering