Weer

Onder invloed van een hogedrukgebied met de kern boven Scandinavië, is het de komende dagen zomer in Nederland. Af en toe trekken er wel wolkenvelden over en zelfs een pittig zomeronweer is niet uitgesloten.

Vanavond en vannacht komt er ook lokaal een onweersbui voor, maar er zijn ook heel veel plaatsen waar het droog is. Het blijft vanavond nog lang warm. Uiteindelijk zakt de temperatuur tot een graad of 15.

Morgen wordt het een warme dag met 23 à 24 graden aan zee en een zomerse 25 à 26 graden in het binnenland. De zon gaat zo nu en dan schuil achter bewolking waarbij er met name in de middag ook weer her en der een onweersbui tot ontwikkeling kan komen. De wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke richting.

De warmste dag van deze week wordt woensdag. Landinwaarts wordt het 27 tot 29 graden en omdat de zuidoostelijke wind gaat aantrekken blijft een zeewind uit. Ook op de stranden wordt het dus een behoorlijk warme dag. Tot de avond blijft het droog met geregeld zon. In de loop van de avond trekken regen- en onweersbuien over het land en donderdag is de warmte verdreven. Het wordt een aangename 22 à 23 graden met zo nu en dan zon.